Update Coronavirus 19-3-2020

Er zijn de afgelopen dagen wat ontwikkelingen geweest waardoor de bezorging in sommige landen afwijkend is van het normale servicelevel. De situatie verandert op dit moment dagelijks maar ondanks de lockdowns en strengere grenscontroles gaat de post- en pakketbezorging over het algemeen gewoon door. Ook pallettransporten vinden nog gewoon plaats, op enkele bestemmingen als bijv Noord Italië na, maar zullen last ondervinden van strenge grenscontroles.  

Voor een actueel overzicht van de gebieden waar geen bezorging mogelijk is, zie hier .

Een overzicht van recente maatregelen (geldend voor GLS en PostNL), naast de eerder genoemde in de vorige updates die ook nog van kracht zijn:

  • Sommige postcodegebieden kunnen tijdelijk niet beleverd worden, andere zijn juist weer heropend. Neem even contact met ons op voor de actuele gegevens.
  • Voor lockdowns of gebieden met strengere (grens-)maatregelen geldt dat deze wel beleverd kunnen worden maar dat er vooraf goed gecontroleerd moet worden of ontvanger ook aanwezig is en er geleverd kan worden.
  • Als er niet afgeleverd kan worden en geen neerzettoestemming is gegeven (GLS), zal de zending meteen geretourneerd worden aan verzender.
  • De levering aan pickuppoints/parcelshops zal lastig, sociaal ongewenst en in lockdowngebieden helemaal niet mogelijk zijn. In plaats daarvan zal er als FlexDelivery service de optie ‘neerzettoestemming’ verschijnen (alleen bji GLS). Ontvanger kan daarmee, steeds eenmalig, toestemming geven om de zending op een aangegeven plek achter te laten. Uiteraard moet dit tijdig worden aangegeven en dat kan alleen dmv de FlexDeliverylink in de verzendbevestiging van GLS. Neer laten zetten op een bepaalde plaats is voor verantwoordelijkheid van ontvanger.
  • Houd er rekening mee dat deze maatregelen en wijzigingen tot vertraging in de overkomstduur kunnen leiden en dat bezorgtijden ruimer zullen zijn.

We verzoeken u bovenstaande maatregelen te respecteren en indien nodig te communiceren naar belanghebbenden.