Sponsoring

PackNed is een paar jaar geleden begonnen met de sponsoring van een voor velen wat minder bekende tak van de paardensport, namelijk endurance.
PackNed is sinds 2013 de trotse sponsor van een aantal endurancewedstrijden, te weten Ysselsteyn, Kootwijkerbroek, Ermelo en Wassenaar. In 2014 zijn daar Teteringen/Breda en in 2015 Someren aan toegevoegd. Ook in 2016 en 2017 mag PackNed zich weer sponsor van deze wedstrijden noemen, met als nieuwste wedstrijd het Endurance Event Zuid Limburg. Tevens zijn wij medesponsor van de Endurance Challenge 2016 en 2017:

poster EC2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat houdt deze tak van paardensport in?:
De hoofdzaak van endurance is het zo snel mogelijk afleggen van een uitgezet parcours, dat in afstand varieert van 25 tot 160 km. Niet alleen de tijd, waarin het parcours wordt afgelegd is belangrijk, maar ook de conditie van het paard bij de veterinaire controles. Daarom geldt in de endurance “To Finish is To Win”. Endurance is een hippische discipline, waar hoge prestaties door paard en ruiter moeten worden geleverd en zowel het paard als de ruiter terdege getraind moeten zijn. In aangespannen vorm heet deze wedstrijdsport mendurance. Uithoudingsvermogen, samenwerking, vertrouwen en verzorging zijn de sleutelwoorden voor een geslaagde combinatie tijdens de wedstrijden.
Bron: KNHS Endurancevereniging

endurance Ermelo

bron: www.pendurance.nl